NIEUWS

 

Actieweek huisartsen

Samen met alle andere huisartsen in Nederland is er een actieweek geweest eind juni. Dit was om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg.

Dat doen we in het belang van al onze patiënten. We vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts. Maar dat staat onder druk. De werkdruk in de huisartsenzorg is hoog en wanneer we patiënten verwijzen naar het ziekenhuis en de ggz zijn er vaak lange wachtlijsten.

We willen:

– meer tijd hebben voor onze patiënten;

– minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten;

– betaalbare huisvesting voor alle huisartsenpraktijken;

– dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, de ggz en jeugdzorg worden opgelost.

Praktijkvoering tijdens Coronacrisis 

De praktijk is telefonisch bereikbaar voor alle vragen en we hebben aangepaste spreekuren. De assistente kan u verder helpen.
Er zal nog veel telefonisch afgehandeld worden om het risico op Corona zo klein mogelijk te houden.

Ondanks dat er versoepelingen zijn, houden wij onderstaande regels aan. Dit doen we omdat we met veel kwetsbare mensen te maken hebben en wij de verspreiding van verschillende virussen proberen te beperken.

– draag een mondkapje binnen in de wachtkamer als u hoest
– de wachtkamer heeft een beperkt aantal plaatsen, als het vol is wacht u buiten
– kom op tijd, niet te vroeg, maar ook zeker niet te laat
– kom zoveel mogelijk alleen
– bij verkoudheidsklachten of keelpijn vragen wij u eerst een zelftest te doen.
– de balie is weer open. Wel kunnen er maar maximaal 2 mensen tegelijk bij de balie staan. Als het vol is graag even buiten wachten. 
– voor het maken van een afspraak, uitslagen opvragen of andere vragen is de praktijk telefonisch bereikbaar.

Als u hoestklachten heeft, met of zonder koorts, moet u thuis blijven. Mocht u zich zorgen maken over uw gezondheid bij hoestklachten en koorts neem dan telefonisch contact op met de praktijk. De assistente zal een verdere inschatting maken.
Personen ouder dan 70 met een chronische ziekte en hoestklachten met koorts wordt ook geadviseerd contact op te nemen met de praktijk. Zoals ook beschreven in de richtlijn op thuisarts.nl (zie hierboven)

Maakt u zich zorgen of u het Coronavirus heeft?

Heeft u klachten die passen bij corona? Doe dan altijd een zelftest. Dit geldt ook voor kinderen. Voor bepaalde doelgroepen is zelftesten niet een vanzelfsprekende optie. Het is dan mogelijk om een professioneel afgenomen test bij de GGD te doen. Dit geldt bijvoorbeeld voor inwoners van verpleeghuizen. Of voor mensen met een kwetsbare gezondheid en voor zorgmedewerkers.

Deze mensen kunnen bellen met 0800-1202 bellen om een testafspraak te maken. Of online een afspraak voor een test bij een GGD teststraat bij u in de buurt via coronatest.nl 

Kijk op de website van het RIVM of u in de risicogroep valt. Als dat zo is, BEL dan met ons voor advies. Kom aub NIET langs op de praktijk. Voor de aanvullende adviezen tegen het coronavirus, kijk dan op deze huisartsen website www.thuisarts.nl

Voor vragen over de Corona vaccinatie: bel 0800-1351 ( dagelijks van 8.00-20.00 uur) of kijk op www.coronavaccinatie.nl

Coronavaccinatie 

De huisartsen hebben geen corona vaccins en vaccineren dus niet. De vaccinatie loopt via de GGD. U krijgt een oproep via het RIVM. 

Voor toegang tot theater etc. of voor reizen binnen de EU kunt u, als u volledig bent gevaccineerd, een QR code aanmaken via de Corona Check app

Als u volledig gevaccineerd bent, dus 2 prikken heeft gehad, en u krijgt Corona klachten dan moet u zich nog steeds laten testen op Corona. Het kan voorkomen dat u toch Corona oploopt, maar daar dan minder ziek van wordt wanneer u niet gevaccineerd zou zijn.
Ook na boostervaccinatie moet u zich laten testen als u Corona klachten krijgt.

Meer informatie over de samenstelling en de werking van het Coronavaccin vindt u in onderstaande links. 

Hoe gevaarlijk is het Coronavaccin
Samenstelling Coronavaccin

 

Per 1 juli 2020 kunt u online inzage krijgen in uw dossier. 

Dit gaat via een PGO ( persoonlijke gezondheidsomgeving). Dit is een website of een app die u zelf installeert en waar u bijvoorbeeld gegevens van de huisarts en de medisch specialist uit het ziekenhuis kunt bewaren.

De PGO’s met een MedMij label zijn betrouwbaar en kunnen gebruikt worden om gegevens bij de huisarts op te vragen.

De gegevens die opgevraagd kunnen worden zijn: uitslagen van onderzoeken, de probleemlijst en medicatie lijst en brieven van specialisten.

U kunt de gegevens opvragen vanaf 1 juli 2020. Eerdere gegevens zijn niet digitaal op te vragen.

Indien u uw gegevens wilt opvragen kunt u een verzoek indienen bij de assistente.

Waarnemer praktijk van Grieken

Per 1 juni 2022 is dokter Eegdeman de nieuwe vaste waarnemer in de praktijk van dokter van Grieken. Zij werkt op maandag en donderdag. De werkdagen van dokter van Grieken zijn nu maandagochtend, dinsdag, woensdag en vrijdag.

Waarnemer praktijk Bruinsel en Teszler

Per 1 september 2022 is dokter van Eerenbeemt de nieuwe vaste waarnemer in de praktijk van dokter Bruinsel en dokter Teszler. Wij zijn zeer blij dat zij op de dinsdag en vrijdag in de praktijk van dokter Bruinsel komt werken en op de donderdag in de praktijk van dokter Teszler. Dokter Faber is met zwangerschapsverlof.

Nieuw personeel

Per 1 februari 2022 is Marloes van Dijken het assistenten team komen versterken. Zij heeft eerst als stagiaire gewerkt en per 1 juni is zij in dienst gekomen.

Per 1 april 2021 is Chaima El Markouchi het assistententeam komen versterken. In eerste instantie als stagiair en daarna komt zij in dienst.

Per 4 januari 2021 is er een nieuwe POH GGZ werkzaam voor de praktijken Bruinsel, van Grieken en Teszler. Het is de heer Fengler en hij werkt op de dinsdagen en donderdagen.

No-Show/ Niet verschenen op afspraak-tarief
Het komt tegenwoordig helaas steeds vaker voor dat men zonder tijdig af te zeggen niet op een afspraak verschijnt.
Gezien de drukte in de praktijk ervaren wij dit als vervelend, omdat wij dan iemand anders hadden kunnen helpen op dit tijdstip.
Dit geldt voor afspraken bij de assistentes, de praktijkondersteuners (POH-S en POH-GGZ) en de huisartsen.
Indien u nalaat een afspraak tijdig af te bellen, dan ontvangt u een waarschuwing. Indien u voor een tweede keer niet verschijnt zonder bericht, dan sturen wij u een nota ter hoogte van 25 euro. U moet deze nota zelf betalen. Uw zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet.

NHG accreditatie
Per januari 2017 is de HOED Diemen centrum NHG geaccrediteerd. Dit is een kwaliteitskeurmerk opgesteld door de beroepsgroep.

Huisartsen in opleiding
Dokter Teszler en Bruinsel hebben een huisarts in opleiding werkzaam in de praktijk. Tot 1 december 2023 is dat Estella Klaassen.
Dokter Fortuin en van Grieken hebben ook een huisarts in opleiding werkzaam in de praktijk. Tot 1 september 2023 is dat Eline Apperloo.

Vakanties 2022:

Fortuin:  

van Grieken:  27 feb t/m 3 maart 

Teszler:   13-17 maart

Bruinsel:  27 feb t/m 3 maart

Wrattenspreekuur

Voor de behandeling van wratten kunt u een afspraak maken met de assistente.

ADRES

Prinses Beatrixlaan 7 1111 EX Diemen

Praktijk Fortuin 020-6996236
Praktijk van Grieken 020-6901984
Praktijk Teszler 020-6901837
Praktijk Bruinsel 020-6901828

Na 17.00 uur en op weekend- en feestdagen kunt u in geval van spoed bellen met de huisartsenpost; telefoon 088 00 30 600

HUISARTSEN DIEMEN CENTRUM