NIEUWS

Griepvaccinatie 
De mensen die in aanmerking komen voor een griepprik en/of een pneumokokken vaccinatie zullen half oktober een uitnodiging ontvangen. De vaccinatiemiddag zal eind oktober zijn, weer in de sporthal op de Prins Bernhardlaan 2. Ook hanteren we tijdsloten per praktijk. Wij verzoeken u zich aan deze tijdsloten te houden om de vaccinaties zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Maakt u zich zorgen of u het Coronavirus heeft?

Als u klachten heeft van verkoudheid en of koorts kunt u het landelijk nummer 0800-1202 bellen voor overleg en het eventueel laten afnemen van een test. Of maak een online afspraak voor een test bij een GGD teststraat bij u in de buurt via coronatest.nl

De Corona testbus is in Diemen van 12 juli t/m 1 augustus. U kunt zich dan zonder afspraak laten testen op Corona als u coronaklachten heeft.

Zorgmedewerkers en leraren bellen met 0800-8101 (tussen 7.30- 20.00 uur) voor het afnemen van een test bij klachten. 

Kijk op de website van het RIVM of u in de risicogroep valt. Als dat zo is, BEL dan met ons voor advies. Kom aub NIET langs op de praktijk. Voor de aanvullende adviezen tegen het coronavirus, kijk dan op deze huisartsen website www.thuisarts.nl

Voor vragen over de Corona vaccinatie: bel 0800-1351 ( dagelijks van 8.00-20.00 uur) of kijk op www.coronavaccinatie.nl

Coronavaccinatie 

Voor toegang tot theater etc. of voor reizen binnen de EU kunt u, als u volledig bent gevaccineerd, een QR code aanmaken via de Corona Check app

Als u volledig gevaccineerd bent, dus 2 prikken heeft gehad, en u krijgt Corona klachten dan moet u zich nog steeds laten testen op Corona. Het kan voorkomen dat u toch Corona oploopt, maar daar dan minder ziek van wordt wanneer u niet gevaccineerd zou zijn.

Meer informatie over de samenstelling en de werking van het Coronavaccin vindt u in onderstaande links. 

Hoe gevaarlijk is het Coronavaccin
Samenstelling Coronavaccin

Praktijkvoering tijdens Coronacrisis 

De praktijk is telefonisch bereikbaar voor alle vragen en we hebben aangepaste spreekuren. De assistente kan u verder helpen.
Er zal nog veel telefonisch afgehandeld worden om het risico op Corona zo klein mogelijk te houden.

Ondanks dat er versoepelingen zijn, houden wij onderstaande regels aan. Dit doen we omdat we met veel kwetsbare mensen te maken hebben en wij de verspreiding van verschillende virussen proberen te beperken.
– alleen mensen met een afspraak kunnen binnenkomen. 
– de wachtkamer heeft een beperkt aantal plaatsen, als het vol is wacht u buiten
– kom op tijd, niet te vroeg, maar ook zeker niet te laat
– kom zoveel mogelijk alleen
– draag een mondkapje in de praktijk
– de balie is weer open. Wel kunnen er maar maximaal 2 mensen tegelijk bij de balie staan. Als het vol is graag even buiten wachten. 
– voor het maken van een afspraak, uitslagen opvragen of andere vragen is de praktijk telefonisch bereikbaar.

Als u hoestklachten heeft, met of zonder koorts, moet u thuis blijven. Mocht u zich zorgen maken over uw gezondheid bij hoestklachten en koorts neem dan telefonisch contact op met de praktijk. De assistente zal een verdere inschatting maken.
Personen ouder dan 70 met een chronische ziekte en hoestklachten met koorts wordt ook geadviseerd contact op te nemen met de praktijk. Zoals ook beschreven in de richtlijn op thuisarts.nl (zie hierboven)

Per 1 juli 2020 kunt u online inzage krijgen in uw dossier. 

Dit gaat via een PGO ( persoonlijke gezondheidsomgeving). Dit is een website of een app die u zelf installeert en waar u bijvoorbeeld gegevens van de huisarts en de medisch specialist uit het ziekenhuis kunt bewaren.

De PGO’s met een MedMij label zijn betrouwbaar en kunnen gebruikt worden om gegevens bij de huisarts op te vragen.

De gegevens die opgevraagd kunnen worden zijn: uitslagen van onderzoeken, de probleemlijst en medicatie lijst en brieven van specialisten.

U kunt de gegevens opvragen vanaf 1 juli 2020. Eerdere gegevens zijn niet digitaal op te vragen.

Indien u uw gegevens wilt opvragen kunt u een verzoek indienen bij de assistente.

Waarnemer praktijk van Grieken

Per 1 september 2021 is dokter Krausz de nieuwe vaste waarnemer in de praktijk van dokter van Grieken. Zij werkt op maandag en donderdag. De werkdagen van dokter van Grieken zijn nu maandagochtend, dinsdag, woensdag en vrijdag.
Dokter van Boxel is die 6 jaar vaste waarnemer is geweest, is nu huisarts in Nieuw Zeeland.

Waarnemer praktijk Bruinsel en Teszler

Per 1 december 2020 is dokter Faber de nieuwe vaste waarnemer in de praktijk van dokter Bruinsel en dokter Teszler. Wij zijn zeer blij dat zij op de dinsdag en vrijdag in de praktijk van dokter Bruinsel komt werken en op de donderdag in de praktijk van dokter Teszler.

Nieuw personeel

Per 1 april 2021 is Chaima El Markouchi het assistententeam komen versterken. In eerste instantie als stagiair en daarna komt zij in dienst.

Per 1 mei 2021 komt Paula Schiermeier het assistenteam versterken. Zij is een ervaren verpleegkundige, die zich nu het doktersassitente vak gaan eigen maken.

Per 4 januari 2021 is er een nieuwe POH GGZ werkzaam voor de praktijken Bruinsel, van Grieken en Teszler. Het is de heer Fengler en hij werkt op de dinsdagen en donderdagen.

No-Show/ Niet verschenen op afspraak-tarief
Het komt tegenwoordig helaas steeds vaker voor dat men zonder tijdig af te zeggen niet op een afspraak verschijnt.
Gezien de drukte in de praktijk ervaren wij dit als vervelend, omdat wij dan iemand anders hadden kunnen helpen op dit tijdstip.
Dit geldt voor afspraken bij de assistentes, de praktijkondersteuners (POH-S en POH-GGZ) en de huisartsen.
Indien u nalaat een afspraak tijdig af te bellen, dan ontvangt u een waarschuwing. Indien u voor een tweede keer niet verschijnt zonder bericht, dan sturen wij u een nota ter hoogte van 25 euro. U moet deze nota zelf betalen. Uw zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet.

NHG accreditatie
Per januari 2017 is de HOED Diemen centrum NHG geaccrediteerd. Dit is een kwaliteitskeurmerk opgesteld door de beroepsgroep.

Huisartsen in opleiding
Dokter Teszler en Bruinsel hebben een huisarts in opleiding werkzaam in de praktijk. Tot 1 september 2022 is dat Sitsi Toonders
Dokter Fortuin en van Grieken hebben ook een huisarts in opleiding werkzaam in de praktijk. Tot 1 september 2022 is dat Lisanne Dreuning.

Vakanties 2021:

Fortuin: 18-22 okt, 27-31 dec, 2022: 18 juli t/m 5 aug

van Grieken: 5-8 okt (cursus), 2022: 3-7 jan, 18-25 feb en 8-26 aug

Teszler: 20 sept t/m 8 okt

Bruinsel: 18-22 okt, 27-31 dec

Wrattenspreekuur

Voor de behandeling van wratten kunt u een afspraak maken met de assistente.

ADRES

Prinses Beatrixlaan 7 1111 EX Diemen

Praktijk Fortuin 020-6996236
Praktijk van Grieken 020-6901984
Praktijk Teszler 020-6901837
Praktijk Bruinsel 020-6901828

Na 17.00 uur en op weekend- en feestdagen kunt u in geval van spoed bellen met de huisartsenpost; telefoon 088 00 30 600

HUISARTSEN DIEMEN CENTRUM