ADRES

Prinses Beatrixlaan 7 1111 EX Diemen

Praktijk Fortuin 020-6996236
Praktijk van Grieken 020-6901984
Praktijk Teszler 020-6901837
Praktijk Bruinsel 020-6901828

Na 17.00 uur en op weekend- en feestdagen kunt u in geval van spoed bellen met de huisartsenpost; telefoon 088 00 30 600

NIEUWS

 

 

Pensionering Gabrielle

Na vele trouwe jaren in praktijk Fortuin en daarvoor bij dokter Groen, gaat assistente Gabrielle per 1 februari met pensioen. Wij zullen haar expertise en humor gaan missen. Af en toe zal ze nog eens komen invallen en dan kunt u haar nog tegenkomen.

Verzoek aan patiënten die buiten het verzorgingsgebied wonen een andere huisarts te zoeken.

Zoals u wellicht gehoord heeft kampen we in Nederland met een huisartsen en assistenten tekort. Ook hier in de HOED Diemen centrum is dat het geval. Alle praktijken zitten overvol. De patiënten die te ver buiten het verzorgingsgebied wonen krijgen een brief met het verzoek een huisarts in de buurt te zoeken. Op deze manier kunnen we de kwaliteit van zorg voor de mensen in de buurt waarborgen. Nieuwe bewoners van Diemen centrum hebben dan ook de gelegenheid om een huisarts in de buurt te vinden.
We hopen op het begrip van de mensen die het betreft. 

Actieweek huisartsen

Samen met alle andere huisartsen in Nederland is er een actieweek geweest eind juni 2022. Dit was om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg.

Dat doen we in het belang van al onze patiënten. We vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts. Maar dat staat onder druk. De werkdruk in de huisartsenzorg is hoog en wanneer we patiënten verwijzen naar het ziekenhuis en de ggz zijn er vaak lange wachtlijsten.

We willen:

– meer tijd hebben voor onze patiënten;

– minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten;

– betaalbare huisvesting voor alle huisartsenpraktijken;

– dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, de ggz en jeugdzorg worden opgelost.

Praktijkvoering na de Corona pandemie

De praktijk is telefonisch bereikbaar voor alle vragen en we hebben aangepaste spreekuren. De assistente kan u verder helpen.

Ondanks dat er versoepelingen zijn, houden wij onderstaande regels aan. Dit doen we omdat we met veel kwetsbare mensen te maken hebben en wij de verspreiding van verschillende virussen proberen te beperken.

– draag een mondkapje binnen in de wachtkamer als u hoest
– de wachtkamer heeft een beperkt aantal plaatsen, als het vol is wacht u buiten
– kom op tijd, niet te vroeg, maar ook zeker niet te laat
– kom zoveel mogelijk alleen
– bij verkoudheidsklachten of keelpijn vragen wij u eerst een zelftest te doen.
– de balie is weer open. Wel kunnen er maar maximaal 2 mensen tegelijk bij de balie staan. Als het vol is graag even buiten wachten. 
– voor het maken van een afspraak, uitslagen opvragen of andere vragen is de praktijk telefonisch bereikbaar.

Als u hoestklachten heeft, met of zonder koorts, moet u thuis blijven. Mocht u zich zorgen maken over uw gezondheid bij hoestklachten en koorts neem dan telefonisch contact op met de praktijk. De assistente zal een verdere inschatting maken.
Personen ouder dan 70 met een chronische ziekte en hoestklachten met koorts wordt ook geadviseerd contact op te nemen met de praktijk. Zoals ook beschreven in de richtlijn op thuisarts.nl (zie hierboven)

Maakt u zich zorgen of u het Coronavirus heeft?

Heeft u klachten die passen bij corona? Doe dan altijd een zelftest. Dit geldt ook voor kinderen

 

Per 1 juli 2020 kunt u online inzage krijgen in uw dossier. 

Dit gaat via een PGO ( persoonlijke gezondheidsomgeving). Dit is een website of een app die u zelf installeert en waar u bijvoorbeeld gegevens van de huisarts en de medisch specialist uit het ziekenhuis kunt bewaren.

De PGO’s met een MedMij label zijn betrouwbaar en kunnen gebruikt worden om gegevens bij de huisarts op te vragen.

De gegevens die opgevraagd kunnen worden zijn: uitslagen van onderzoeken, de probleemlijst en medicatie lijst en brieven van specialisten.

U kunt de gegevens opvragen vanaf 1 juli 2020. Eerdere gegevens zijn niet digitaal op te vragen.

Indien u uw gegevens wilt opvragen kunt u een verzoek indienen bij de assistente.

Waarnemer praktijk van Grieken

Per 1 juni 2022 is dokter Eegdeman de nieuwe vaste waarnemer in de praktijk van dokter van Grieken. Zij werkt op maandag en donderdag. De werkdagen van dokter van Grieken zijn nu maandagochtend, dinsdag, woensdag en vrijdag.

Waarnemer praktijk Bruinsel en Teszler

Dokter Faber is verhuisd naar Schiedam en heeft daarom de praktijk verlaten. We wensen haar veel geluk met haar gezin op haar nieuwe stek.
Per half september is dokter Kooistra de vaste waarnemer van Praktijk Bruinsel op de dinsdag en vrijdag en voor praktijk Teszler op de donderdag. We zijn heel blij dat ze ons team komt versterken. 

Nieuw personeel

Per 1 februari 2024 is Shandra Jairam het assistenten team komen versterken. Zij werkt voor praktijk Fortuin en in de behandelkamer voor alle praktijken. 

Geertruida Jonkhart neemt voorlopig de POH taken van Caroline over. 

Per 1 mei 2023 is Natalia Perez Diaz het assistenten team komen versterken. Zij heeft eerst als stagiaire gewerkt en per 1 mei is zij in dienst gekomen.

Per 1 juni 2023 is er een nieuwe POH GGZ werkzaam voor de praktijken Bruinsel, van Grieken en Teszler. Het is mevrouw E. Schopenhauer en zij werkt op de maandag, dinsdag en woensdag.

No-Show/ Niet verschenen op afspraak-tarief
Het komt tegenwoordig helaas steeds vaker voor dat men zonder tijdig af te zeggen niet op een afspraak verschijnt.
Gezien de drukte in de praktijk ervaren wij dit als vervelend, omdat wij dan iemand anders hadden kunnen helpen op dit tijdstip.
Dit geldt voor afspraken bij de assistentes, de praktijkondersteuners (POH-S en POH-GGZ) en de huisartsen.
Indien u nalaat een afspraak tijdig af te bellen, dan ontvangt u een waarschuwing. Indien u voor een tweede keer niet verschijnt zonder bericht, dan sturen wij u een nota ter hoogte van 25 euro. U moet deze nota zelf betalen. Uw zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet.

NHG accreditatie
Per januari 2017 is de HOED Diemen centrum NHG geaccrediteerd. Dit is een kwaliteitskeurmerk opgesteld door de beroepsgroep.

Huisartsen in opleiding
Dokter Teszler en Bruinsel hebben op dit moment geen huisarts in opleiding werkzaam in de praktijk. 
Dokter Fortuin en van Grieken hebben ook een huisarts in opleiding werkzaam in de praktijk. Tot 1 september 2024 is Danielle Berkhout.

Vakanties 2024

Fortuin:  

van Grieken:   19-23 feb

Teszler:   18-22 maart

Bruinsel: 19-23 feb

Wrattenspreekuur

Voor de behandeling van wratten kunt u een afspraak maken met de assistente.

HUISARTSEN DIEMEN CENTRUM