NIEUWS

 

Maakt u zich zorgen of u het Coronavirus heeft?

Als u klachten heeft van verkoudheid en of koorts kunt u het landelijk nummer 0800-1202 bellen voor overleg en het eventueel laten afnemen van een test.

Zorgmedewerkers en leraren bellen met 0800-8101 (tussen 7.30- 20.00 uur) voor het afnemen van een test bij klachten. 

Kijk op de website van het RIVM of u in de risicogroep valt. Als dat zo is, BEL dan met ons voor advies. Kom aub NIET langs op de praktijk. Voor de aanvullende adviezen tegen het coronavirus, kijk dan op deze huisartsen website www.thuisarts.nl

Voor vragen over de Corona vaccinatie: bel 0800-1351 ( dagelijks van 8.00-20.00 uur) of kijk op www.coronavaccinatie.nl

Praktijkvoering tijdens Coronacrisis 

De praktijk is telefonisch bereikbaar voor alle vragen en we hebben aangepaste spreekuren. De assistente kan u verder helpen.
Er zal nog zoveel mogelijk telefonisch afgehandeld worden om het risico op Corona zo klein mogelijk te houden.

Nu het niet meer zo lekker weer is buiten is de praktijk weer open bij guur weer. Wel proberen we het virus zo goed mogelijk buiten de deur te houden en daarom zijn er een aantal punten van belang.
– alleen mensen met een afspraak kunnen binnenkomen. 
– de wachtkamer heeft een beperkt aantal plaatsen, als het vol is wacht u buiten
– kom op tijd, niet te vroeg, maar ook zeker niet te laat
– kom zoveel mogelijk alleen
– draag een mondkapje in de praktijk
– de balie is gesloten. indien u wat komt halen of brengen kunt u op het raam links naast de deur kloppen.
– voor het maken van een afspraak, uitslagen opvragen of andere vragen is de praktijk telefonisch bereikbaar.

Als u hoestklachten heeft, met of zonder koorts, moet u thuis blijven. Mocht u zich zorgen maken over uw gezondheid bij hoestklachten en koorts neem dan telefonisch contact op met de praktijk. De assistente zal een verdere inschatting maken.
Personen ouder dan 70 met een chronische ziekte en hoestklachten met koorts wordt ook geadviseerd contact op te nemen met de praktijk. Zoals ook beschreven in de richtlijn op thuisarts.nl (zie hierboven)

Griepprikken in Corona tijd

Op zaterdag 24 oktober hebben we in de Sporthal in Diemen de prikdag gehouden. Deze is zeer goed verlopen. Er waren 7 prikstations en de doorstroming was erg goed. Wij bedanken de gemeente Diemen voor de hulp die zij geboden hebben.

De meeste mensen die in aanmerking komen voor de griepprik hebben deze ondertussen gehad. Als er nog mensen zijn die niet naar de Sporthal konden komen, maar wel nog de griepprik willen, kunnen die contact opnemen met de assistente om hier een afspraak voor te maken.

Per 1 juli 2020 kunt u online inzage krijgen in uw dossier. 

Dit gaat via een PGO ( persoonlijke gezondheidsomgeving). Dit is een website of een app die u zelf installeert en waar u bijvoorbeeld gegevens van de huisarts en de medisch specialist uit het ziekenhuis kunt bewaren.

De PGO’s met een MedMij label zijn betrouwbaar en kunnen gebruikt worden om gegevens bij de huisarts op te vragen.

De gegevens die opgevraagd kunnen worden zijn: uitslagen van onderzoeken, de probleemlijst en medicatie lijst en brieven van specialisten.

U kunt de gegevens opvragen vanaf 1 juli 2020 Eerdere gegevens zijn niet digitaal op te vragen.

Indien u uw gegevens wilt opvragen kunt u een verzoek indienen bij de assistente.

Waarnemer praktijk Bruinsel

Per 1 december 2020 komt er nieuwe vaste waarnemer, dokter Faber, in de praktijk van dokter Bruinsel en Teszler. Wij zijn zeer blij dat zij op de dinsdag en vrijdag in de praktijk van dokter Bruinsel komt werken en op de donderdag in de praktijk van dokter Teszler.
Dokter Wagenaar gaat ons verlaten en meer in de buurt van haar woonplaats werken.

Nieuw personeel

Per 1 2019 december is Merle Flohr  het assistenten team van Teszler en Bruinsel komen versterken. Wij zijn hier erg blij mee. Zij is een ervaren assistente en een grote aanwinst voor het hele team.

Per 4 januari 2021 is er een nieuwe POH GGZ werkzaam voor de praktijken Bruinsel, van Grieken en Teszler. Het de heer Fengler en hij werkt op de dinsdagen en donderdagen.

No-Show/ Niet verschenen op afspraak-tarief
Het komt tegenwoordig helaas steeds vaker voor dat men zonder tijdig af te zeggen niet op een afspraak verschijnt.
Gezien de drukte in de praktijk ervaren wij dit als vervelend, omdat wij dan iemand anders hadden kunnen helpen op dit tijdstip.
Dit geldt voor afspraken bij de assistentes, de praktijkondersteuners (POH-S en POH-GGZ) en de huisartsen.
Indien u nalaat een afspraak tijdig af te bellen, dan ontvangt u een waarschuwing. Indien u voor een tweede keer niet verschijnt zonder bericht, dan sturen wij u een nota ter hoogte van 25 euro. U moet deze nota zelf betalen. Uw zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet.

NHG accreditatie
Per januari 2017 is de HOED Diemen centrum NHG geaccrediteerd. Dit is een kwaliteitskeurmerk opgesteld door de beroepsgroep.

Huisartsen in opleiding
Dokter Teszler en Bruinsel hebben een huisarts in opleiding werkzaam in de praktijk. Tot 1 december 2021 is dat Eline Polling.
Dokter Fortuin en van Grieken hebben ook een huisarts in opleiding werkzaam in de praktijk. Tot 1 september 2021 is dat Roeland Kraan.

Vakanties 2020:

Fortuin: 21-25 december

van Grieken: 28 december – 1 januari

Teszler: 23-27 november

Bruinsel: 21-25 december

Wrattenspreekuur

Voor de behandeling van wratten kunt u een afspraak maken met de assistente.

ADRES

Prinses Beatrixlaan 7 1111 EX Diemen

Praktijk Fortuin 020-6996236
Praktijk van Grieken 020-6901984
Praktijk Teszler 020-6901837
Praktijk Bruinsel 020-6901828

Na 17.00 uur en op weekend- en feestdagen kunt u in geval van spoed bellen met de huisartsenpost; telefoon 088 00 30 600

HUISARTSEN DIEMEN CENTRUM