PRAKTIJK FORTUIN

OPENINGSTIJDEN                                                                                                                  

De praktijk is iedere werkdag geopend tussen 8 en 17 uur.

SPREEKUUR ALLEEN OP AFSPRAAK

TELEFOONNUMMER: 020- 699 62 36

Kies uit het keuzemenu:

1- Bij een spoedsituatie

2- Voor contact met de assistente

3- Voor herhaling van recepten

4- Voor intercollegiaal overleg, uitsluitend voor hulpverleners

Bij een spoedgeval buiten onze openingstijden kunt u bellen met de huisartsenpost: 088- 003 06 00 of kies optie 1 tijdens het bellen naar de praktijk

BEL 112 WANNEER ELKE SECONDE TELT

Tussen 12 en 13 uur en tussen 16 en 17 uur kunt u alleen voor een spoedgeval bellen.

Als de spreekuren al erg gevuld zijn, kan de assistente u vragen naar de reden van komst. Zo kan ervoor gezorgd worden, dat acute klachten in ieder geval dezelfde dag nog kunnen worden behandeld. Indien u fysiek niet in staat bent om naar de praktijk te komen is het mogelijk voor 11 uur bij de assistente een visite aan te vragen.

WAARNEMING

Vaste waarneming voor spoedgevallen tijdens vakanties:

Dr van Grieken: tel: 690 19 84

HERHAALRECEPTEN

Telefonisch aanvragen via het telefoonnummer van de praktijk. U kunt dan doorschakelen naar de HERHAALRECEPTENLIJN, OPTIE 3. De medicijnen, die via de receptenlijn worden aangevraagd kunnen  de volgende werkdag vanaf 16 uur bij de apotheek worden opgehaald. Eventueel kunt u ook een medicijnlijstje of oude verpakkingen afgeven bij de assistente.  Op het spreekuur door de huisarts voorgeschreven medicijnen kunnen zonder overhandigen van een recept direct bij de apotheek worden opgehaald, maar bij voorkeur na 13 uur.

Ook kunt u gebruik maken van de herhaalservice van de Diemer apotheek, zie ook diemerapotheek.nl. Bij deze service kan de apotheek ervoor zorgen dat uw geneesmiddelen iedere 3 maanden automatisch voor u klaarliggen. Uiteraard ontvangt u iedere keer van de apotheek ter herinnering op tijd een bericht.

HUISARTS IN OPLEIDING

Dokter van Fortuin werkt samen met dokter van Grieken mee aan de opleiding van nieuwe huisartsen. Dit gebeurt in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. Dit betekent dat er jaarlijks een huisarts in opleiding (HAIO) is in de praktijk. De HAIO heeft een eigen spreekuur en werkt onder supervisie van uw eigen huisarts. De HAIO is bevoegd om zelfstandig te werken.

Als u speciaal door dokter Fortuin of de HAIO geholpen wilt worden, kunt u dit van te voren vragen. Wij proberen met uw wens zo veel mogelijk rekening te houden.

Tot 1 september 2024 is Danielle Berkhout de huisarts in opleiding in de praktijk.

Huisarts David Fortuin

Spreekuur op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Graag zou ik mij willen voorstellen.

Ik ben David Fortuin (1975), huisarts, ben getrouwd en vader van 2 kinderen. Zolang ik mij kan herinneren wilde ik al huisarts worden. Als huisarts kan je met patiënten van alle leeftijden een band opbouwen, persoonlijke aandacht geven en verder kijken dan alleen maar naar de ziekte of het probleem. Mijn vader en oma waren ook arts dus ik heb het niet van een vreemde. Ik kan mij geen mooiere baan voorstellen! In 2001 behaalde ik mijn artsexamen waarna ik een aantal jaren in de GGZ (geestelijke gezondheidszorg) heb gewerkt. Van 2004 tot en met 2007 volgde ik de huisartsopleiding. Tijdens de opleiding heb ik onder andere op de spoedeisende hulp, de kindergeneeskunde afdeling en in een verpleeghuis gewerkt. Het laatste jaar werkte ik met veel plezier in de praktijk van dokter Groen in Diemen. Tijdens deze periode heb ik een aantal van u al mogen ontmoeten. Na de huisartsopleiding heb ik bijna 2 jaar als huisarts gewerkt in Australië waar ik veel chirurgische ervaring heb opgedaan en vooral ook veel heb genoten. Terug in Nederland heb ik een aantal jaren in een gezondheidscentrum in Almere gewerkt en in een groepspraktijk in Amsterdam.Verder was ik 3,5 jaar als huisarts verbonden aan een psychiatrische instelling. In juni 2015 heb ik de tweejarige kaderopleiding palliatieve zorg voltooid. Dit is een specialisme dat zich bezighoudt met het begeleiden van chronisch zieken en mensen in de laatste levensfase. Vanaf september 2014 werk ik weer op mijn vertrouwde plek in Diemen en heb ik het erg naar mijn zin. Het voelt echt als thuiskomen. Op een hele mooie samenwerking!

Huisarts Leontine Westenberg

Spreekuur op dinsdag en vrijdag.

Goedendag,

Mijn naam is Leontine Westenberg(1974), getrouwd en moeder van 2 dochters. Al tijdens mijn studie wist ik dat ik huisarts wilde worden. Het laagdrempelige en langdurige contact met patienten en de veelzijdigheid van problemen waar patienten mee komen sprak mij ontzettend aan. Na mijn studie ben ik dan ook vrijwel direct met de huisartsenopleiding begonnen die ik in 2007 afgerond heb. De laatste 7 jaar heb ik in een praktijk in de Rivierenbuurt in Amsterdam gewerkt, de wijk waar ik ook met mijn gezin woon. Tijdens mijn loopbaan als huisarts heb ik extra veel ervaring opgedaan in de gynaecologie en de fertiliteit. David Fortuin ken ik sinds mijn opleiding en naast de goede vriendschap heb ik hem ook leren kennen als een prettige collega. Ik kijk daarom ook erg uit naar het werken in Diemen!

PRAKTIJKASSISTENTE

Voor veel van uw vragen kunt u bij haar terecht.

Zij is ook beschikbaar voor:

Onderzoek van bloed en urine, oren uitspuiten, verwijderen van hechtingen, uitstrijkjes, controle van bloeddruk, eerste hulp, wondbehandeling, injecties, zwangerschapstesten, behandeling van wratten.

In een aantal gevallen zal zij een afspraak met u maken om deze handelingen te verrichten.

PRAKTIJKONDERSTEUNER

Een aantal werkzaamheden van de huisarts wordt voor een deel verricht door de praktijkondersteuner.

Het betreft de begeleiding van diabetes, longaandoeningen, (preventie van) hart- en vaatziekten, stoppen met roken, ouderenzorg etc. Verder is er ook een praktijkondersteuner GGZ aanwezig voor hulp bij psychische klachten.

INSCHRIJVING:

De praktijk van dokter Fortuin is in principe vol. Nu vinden wij het wel belangrijk dat mensen die in Diemen centrum of de Sniep wonen, die nog geen huisarts in Diemen hebben, zich kunnen inschrijven bij een huisarts in de buurt. Voor de mogelijkheden kunt u kijken bij nieuwe patiënten

Per 1 juli 2020 kunt u online inzage krijgen in uw dossier. 

Dit gaat via een PGO ( persoonlijke gezondheidsomgeving). Dit is een website of een app die u zelf installeert en waar u bijvoorbeeld gegevens van de huisarts en de medisch specialist uit het ziekenhuis kunt bewaren.

De PGO’s met een MedMij label zijn betrouwbaar en kunnen gebruikt worden om gegevens bij de huisarts op te vragen.

De gegevens die opgevraagd kunnen worden zijn: uitslagen van onderzoeken, de probleemlijst en medicatie lijst en brieven van specialisten.

U kunt de gegevens opvragen vanaf 1 juli 2020. Eerdere gegevens zijn niet digitaal op te vragen.

PRACTICE INFORMATION

OFFICE HOURS

The practice is open every working day between 8:00 and 17:00 hours.

CONSULTATIONS ARE BY APPOINTMENT ONLY

PHONENUMBER: 020-699 62 36

You will get four options:

  1. In case of emergency
  2. Contact with the assistant
  3. Repeat prescriptions
  4. Only for medical professionals

In case of emergency outside the office hours, please call the primary care post (huisartsenpost): 088 00 30 600 or choose option 1 after calling the practice phonenumber

CALL 112 WHEN EVERY SECOND COUNTS

Appointments are made by calling the practice. If you are not able to visit the practice we recommend you to call before 11:00 hours to request a home visit. Home visits are only available for those patients who are very ill or frail.

SUBSTITUTION

During our practice holidays you can get medical help at:

Dr. van Grieken, general practitioner

Prinses Beatrixlaan 7

1111EX Diemen

T 020-690 19 84

REPEAT PRESCRIPTION

Repeat Prescriptions can be ordered by the prescriptionline 020-6996236, option 3, and can be collected at your pharmacy the next day after 4 pm. Please say your name, date of birth and the pharmacy before giving the names of the medicines.

You can also give a list of your medication to the assistant.

Another option is to use the repeat prescription service of the pharmacy.(look at www.diemerapotheek.nl). With this service your medication will be ordered automatically every 3 months. The pharmacy will send you a reminder on time by email or phone.

PRACTICE ASSISTANT

The practice assistant performs a number of different roles for which purpose you will sometimes need to make an appointment: medical questions, blood and urine tests, ear syringing, removal of sutures, pap smears, measuring blood pressure, first aid, woundcare, injections, pregnancy tests, treatment of warts.

PRACTICE NURSE (PRAKTIJKONDERSTEUNER)

Under the supervision of the doctor the practice nurse sees patients with diabetes, cardiovascular disease, chronic lung disease, elderly care etc. There is also a practice nurse GGZ who is specialized in mental health.

NEW PATIENTS

The practice is closed for new patients.

 

 

 

 

 

 

ADRES

Prinses Beatrixlaan 7 1111 EX Diemen

Praktijk Fortuin 020-6996236
Praktijk van Grieken 020-6901984
Praktijk Teszler 020-6901837
Praktijk Bruinsel 020-6901828

Na 17.00 uur en op weekend- en feestdagen kunt u in geval van spoed bellen met de huisartsenpost; telefoon 088 00 30 600

HUISARTSEN DIEMEN CENTRUM